MANUELE LYMFEDRAINAGE

Lymfedrainage volgens de methode van Dr. Vodder

Het menselijke lichaam bestaat voor 70% uit vocht, dat zich rondom alle lichaamscellen en in allerlei lichaamsbanen bevindt.

Via de manuele lymfedrainage  wordt het lymfestelsel gestimuleerd, om het teveel aan vocht via de lymfebanen af te voeren.

Dit heeft een groot effect  op de activering van de afweercellen op de pijndemping en op de balans in het vegetatieve zenuwstelsel.

DE BEHANDELING:

Manuele lymfedrainage is een zachte, subtiele massagetechniek die zonder tussenstof wordt uitgevoerd op de huid en het direct daaronder liggend bindweefsel.

De massage werkdruk is laag en tempo is rustig en ritmisch.

 

Lymfedrainage

WANNEER LYMFEDRAINAGE?

Lymfedrainage kan bij allerlei klachten en problemen worden ingezet.

Denk aan anti-stress behandelingen, hoofdpijn, migraine ,sportblessures, restless legs, adhd, na operaties, littekens, darmproblemen, chronisch verkoudheid, allergieën, vermoeidheid, hyperventilatie, spier en gewrichtsproblemen, hematomen en sommige typen oedeem.

Lymfedrainage kan desgewenst worden toegepast met lymfetaping.

Dit is een speciale vorm van elastisch tapen en wordt vaak toegepast bij o.a  sportblessures, hematomen, littekens en fibrosering van bindweefsel.

Daarnaast verbetert de Manuele lymfedrainage de weerstand en de vitaliteit daarom ook zeer goed preventief in te zetten voor een goede gezondheid.

Ik heb bewust gekozen voor de behandelingen van NIET oncologische klachten.